Dead by april - Calling

Tröjan!

Visst måste jag nästan bli bättre på att blogga? Håller ni inte med? Eller.. De senaste två dagarna har det varit dålig uppdatering, men jag har för tillfället lite bloggtorka & vet inte vad jag ska blogga om! :O





MEN, jag kom på en sak. Jag ska ju börja designa kläder som jag skrivit i ett inlägg längre ner (kolla under kategorin "Tankar", som detta inlägg hamnar i). Som sagt håller jag ju på med en tröja, som jag tror blir helt okej! Nu är jag ju så dålig på att förklara, men det är en "slapp" tröja i svart, "ihåligt" tyg. Den är ganska lång, & meningen med tröjan är att man ska kunna stoppa ner den i byxorna, eller i fickorna, som jag tycker är jättesnyggt!

Armarna är också ganska slappa, men dom ska man antingen kunna ha neråt (långtröja), eller så kan man dra upp dem om man vill.

Armarna är ditsydda & om två veckor ska jag sy ihop tröjan & fixa halsen, som kommer ovalt urringad. Alltså, åh gud så svårt det är att förklara!

Undrar vem som orkade läsa detta tråkiga inlägg? Ville bara skriva av mina tankar kring min tröja, hihi. Iallafall, puss & kram!


Where I belong

Hej alla läsare!
Nu håller jag på att packa, för imorron åker jag till Göteborg! Så jag håller på att springa omkring i mitt rum & lyssnar på musik samtidigt.

Idag på skolan slutade vi kring 11, för att vi hade friluftsdag. Jag red. Jag älskar att rida, fast det kan man typ inte tro? Jag har ridit ganska mycket, men jag är fortfarande någon man kan kalla "Ej ridvan".

Iallafall, nu ska jag fortsätta packa, så uppdaterar jag senare! Puss!


Svaren på frågestunden.

Vad använder du för produkter till håret?
- Ehm.. Beror på vad du menar? Men ALLT jag använder till håret är schampo plus två balsam (ingen aning om vad dem heter..). Ett av balsamen heter något med "Volyme", vilket ska göra att håret får lite mer volym. En hårinpackning, hårsprayen PROFFS (ljuslila), Syoss värmespray, New define form and control (det är något klet som får håret att "puffas" upp.)

Kommer det komma mer stylingsvideos?
- Ja, men vet dock inte vad jag ska visa. Haha, typ hur jag stylar ögonbryna? HAHA.

Har du löshår?
- Nope, men ska däremot skaffa det efter att jag betalat mamma & jag kommit hem från Göteborg.

Pojkvän?
- Inte för tillfället.

Oskuld?
- Nope.

Hur länge varade ditt längsta förhållande?
- Förra året var jag en såkallad player, så mina förhållanden varade inte så länge. Och på grund av min blyghet som liten så har killarna jag hade då "tröttnat" på mig. Men mitt längsta varade i 3 månader, & då var jag nio år. Haha.

Vad är det bästa med att blogga?
- Alla fina kommentarer & läsare! Men jag tycker också det är kul att skriva.

Hur många läsare har du om dagen?
- Kring 40-50, fortfarande. Fast ibland har det hänt att det kommit upp mot 60..

Någon förebild?
- De "alternativa" bloggarna Keela, Caty, Kandylandy, Hofh & Epicfaiil. Eller.. De insperar mig till mycket, man ska kanske inte kalla de förebilder.

Vart har du piercingar?
- 5 sammanlagt i öronen, i tungan, naveln & läppen.

Favorit piercing?
- Naveln.. Eller tungan. Kan inte riktigt bestämma mig :P

Favorit djur?
- ALLA!

Jag undrar om du skulle kunna visa hur man gör sånna där "bling" på bilderna?
- Kan jag säkert visa. Dock använder jag pogrammet Photoscape när jag gör blingarna, & då finns det färdiga effekter.

Varför fotar du inte med din systemkamera?
- Det har jag berättat i ett annat inlägg, men det är för att min mamma tog kameran för att vi bråkat. Eller jag bröt mot en sak som stod i vårt "kontrakt".

Vilket pogram använder du när du redigerar?
- Photoscape & gimp. Mest photoscape.

Vilken musik lyssnar du helst på?
- Typ hårdrock, men också typ "Energy" dunkmusik & lite mer åt "depp" hållet.

Sjunger du eller spelar du något instrument?
- Sjunger på skolan med sånglärare, men även mycket hemma. Spelar ingenting för tillfället, men försöker lära mig gitarr & spelade piano förut.

Varför gillar du egentligen piercingar? Vad är det "roliga"?
- Ingenting är roligt med det, MEN DET ÄR SNYGGT SOM ATTAN!

Jag ska ta hål i tungan, vad bör jag tänka på och hur sköter man piercingen?
- Det är lätt att sköta en tungpiercing, men man måste vara NOGA med det! Får du en infektion i tungan & "skiter" i den, kan du få en infektion i hjärnan, & det är ingenting du vill.

Skölj munnen med koksaltlösning (kokat vatten med salt typ) efter varje måltid. Och efterssom det smakar FÖRFÄRLIGT, så kan du skölja med munskölj morgon & kväll. Dock inte listerine, utan någon mildare.

Hur länge har du bloggat?
- Sedan jag gick i femman vad jag kan minnas.. Men jag tror jag har bloggat ännu längre.

Favorit band?
- Dead by april & Linkin park!

Favorit årstid?
- SOMMAR!

Favorit mat?
- Ingen typ.

Favorit musik?
- Ehm.. Hårdrock, men också annat.

Favorit blogg?
- Kolla där uppe vad jag skrev om mina "förebilder", så ser du:))

Favorit klädstil?
- Ingen aning. ^^

Du verkar vara en gullig liten mammagris, men när jag såg hårvideon så lyssnar du ju typ på Dead by april? Hur går det ihop, vem är du egentligen?
- Den här frågar var lite rolig faktiskt :P. Bara för att jag "verkar" vara en mammagris, betyder absolut inte det att jag inte kan lyssna på Dead by april, som förövrigt är mitt favoritband. & vem är jag? Jag är Therese, jag är jag. En tjej som faktiskt lyssnar på sådant :)

Vilken bloggare inspireras du av?
- Bloggarna jag läser där uppe ^. Men av dem, mest Kandylandy.se

Vart köper du mest kläder?
- Gina tricot, Bik Bok & Cubus


Det var alla frågor!

If I die young

Hej!
Nu är jag hemma från den jobbiga skolan, & bytte precis om till myskläder. Jag har just nu verkligen ingenting att säga, utan att jag lyssnar på min älskade LISTA på youtube, & att jag strax ska börja packa inför Göteborg. Tar ju tåget nu på torsdag, gud vad kul det ska bli!


Shopping - Stan med Alva!

Hey!

Nu är jag hemma & jag har haft det jättekul! Först for jag & Alva på stan & solade solarium. Sen gick vi & fikade, & sedan gick vi & shoppade. Jag fick med mig en tungpiercing, trosor, bh & hårspännen. :)






Calling

Hej! Just nu är jag med Alva, & vi ska snart dra in till stan för lite shopping, sola solarium samt fika litegrann. Sedan ska vi hem till henne för att göra någonting & ikväll ska jag förmodligen vara med Simon.

Kul, kul. Tänkte bara typ skriva det, puss & kram!

Insperation - Kan Dee samt andra snygga stilar.

Satt & lekte lite på mitt älskade pogram Photoscape & satte ihop ett collage på några kläder jag sen ska beställa från Kan Dee shop (när jag får pengar). Såååå snygga! Det är två linnen, en magtröja där det står "Wild Spirit" på. Sen en tjocktröja, eller en såkallad hood, där det står "Fighting for peace is like fucking for virginity". Tycker dessa är helt sjukt snygga. Och sen att hon som designat dessa faktiskt ritat trycken med blyerts från början!





Sedan satte jag ihop ett annat collage på olika stilar, som är helt grymma! Love it!
Tror ingen vet min kärlek till magtröjor. Längtar så sjukt mycket tills sommaren är här, då man kan gå på stranden i shorts, magtröja & sedan blänker naveln med en liten piercing. Det är så snyggt!


GOOGLE TIME 2

Då jag fått frågor om både hår & piercingar, så kände jag att jag startade ytterligare än frågestund.

Hur jag fixar mitt hår

Här kommer videon där jag fixar mitt hår ^^


Found myself in you

Vill ni veta VARFÖR det inte har blivit några härliga bildbomber med min systemkamera? Jo, för att min moder & jag har haft lite chicken fight här hemma, så hon har tagit min kamera, på samma sätt som hon tog min dator TVÅ gånger. Fast den får jag åtminstone tillbaka..

Så nu vet ni varför. Men jag kommer få tillbaka den innan jag far till Göteborg, så om ni håller ut ett liiiitet tag till, så lovar jag er bildbomber senare! Puss & kram!


When you say nothing at all

Hej på er! Nu är jag tillbaka & uppdateringen kommer bli som vanligt igen. Såg att läsarna ökat, vilket jag tycker är jätteroligt!

Såg NU att jag fått kommentarer om hur jag gör mitt hår så "fluffigt", & jag funderar på om jag kanske ska lägga upp en video där jag fixar mitt hår? Vore det något? Fick även en kommentar på en av mina förra bloggar där dom frågade vad jag använde för hudvårdsgrejjs samt hårprodukter, vilket kanske jag ska berätta i ett annat inlägg, om någon vore intresserad av det.

Iallafall så tänkte jag berätta lite vad som hänt efter att jag skrev det senaste inlägget. Jag har alltså varit hos Alva, & vi for på bio & såg filmen "En dag i Phuket", tillsammans med Simon & Alvas pojkvän Elias. Filmen var faktiskt bra, men också rolig! :)

På fredag så åker jag till Göteborg & träffar världens finaste människa Wilma, vilket jag taggar som tusan. Har med mig 3000 kronor i fickpengar, & jag ska shoppa MASSOR av tröjor (tröjbrist..), samt lite byxor, men också svart hårfärg då mitt hår börjar bli brunt!?!? (Paniiiiiik). När jag kommer hem, ska jag först & främst betala tillbaka mamma allt jag är skyldig henne. Hon har betalat en massa nu när jag sparar. Så med mitt barnbidrag (som jag får i månaden) ska jag betala henne. Efter det, blir det att beställa löshår från rapunzelofsweden.se :D!

Ja, det var väl det jag ville säga. Puss & kram!


Kommer tillbaka på söndag

Hej alla sötnosar!
Tror inte ni fattar min panik! Min mamma tog datorn, igen, så jag var inte inne igår förutom på kvällen då jag fick tillbaka datorn, just då jag skulle fara på disco. Sedan följde jag Elina hem & sov hos henne, & kom just hem. Nu ska jag strax iväg till Alva & sova hos henne & se bio. Så jag kommer inte blogga förns på söndag, efterssom Alvas internet funkar inte & jag kan inte blogga från min mobil, vilket jag inte fattar varför..

Men då vet ni, ha det jättebra så är jag tillbaka på söndag. STOR KRAM TILL ER ALLA!<3

Visar hur jag sminkar mig.

Gjorde en ny sminkvideo då den andra blev så kort & otydlig. :)


Tävlar om ett smycke!

Är med & tävlar om DETTA smycke hos denna tjejs blogg! (Klicka & du kommer direkt till tävlingen, dock bör du kolla in hela bloggen för den är super!)
Va med du med!

Jag - Klädshop?

Jag skulle verkligen jättejätte gärna börja designa kläder, skaffa egen webshop & allt! Visserligen är jag 13, snart 14 år, men alltså, vore inte det asballt!? Jag har alltid haft ett litet intresse för design, som har växt & växt med åren. Har dock aldrig riktigt fortsatt då jag varit så negativ & tänkt: "Fy vad jag är dålig på sånt här".

Just nu på syslöjden håller jag på att göra en tröja. Blir den som jag tänkt, kommer jag fortsätta med att designa kläder, även hemma. Ska försöka lära mig så mycket som möjligt & i framtiden kanske jag till & med har ett eget klädmärke!? Hur tufft vore inte det?

Efter att ha kollat in Kan Dee´s hemsida blev jag mer & mer sugen, & jag känner att det är något sådant jag verkligen vill satsa på. Kan Dee (Sandra) tecknar ALLA motiv som trycks på kläderna med blyerts. Jag är dock ingen höjdare på att rita, snarare tvärtom, men det hindrar mig ju inte till att göra snygga kläder!

Checka in hennes blogg HÄR!


Someone like you



Nu drar jag snart till skolan, & tänkte bara uppdatera litegrann. Blir att inte göra någonting alls speciellt idag, så va beredd på tråkig bloggning. Eller nej, jag kommer säkert (förhoppningsvist) på nåt roligt att skriva om:D

Iallafall, puss & kram!

Balsam-metoden

Efter att jag fick tipset från Wilmas blogg, har jag också provat den såkallade "Balsam-metoden". Ni kan läsa om den på Wilmas blogg, men jag väljer att skriva den också, om ni inte skulle orka.

När jag använder mig av den metoden, så börjar jag med att borsta igenom håret så noga jag bara kan. Blöter sedan håret & balsamerar in håret ordentligt. Gnuggar in det i hårbotten allt vad jag kan & riktigt masserar in det i hårstråna. Man måste även ta väldigt mycket balsam. Så här jobbar jag i ungefär 3-5 minuter, sedan sköljer jag ur allting. Efter att jag sköljt ut det, balsamerar jag in håret igen, men då bara i självaste håret, & inget gnugg eller någon massage ;). Sköljer sedan ut det, men kom ihåg. Skippa schampot helt!

Hela poängen med den såkallade "Balsam-metoden", är att den ska göra håret starkare & friskare, & efter att ha använt denna metod ett tag, känner jag redan skillnad, & mitt hår blir superlent! Testa ni med! :)


Nobody´s home

Avril Lavigne - Nobody´s home

Wish you were here



Shit & omg & alla dom där orden! Förlåt för att jag inte bloggat på ett tag (bloggade jag ens igår?). Iallafall så har det varit lite "bråk" här hemma, & det slutade med att min mamma tog min dator. Så ja, det är alltså orsaken till "no bloggning".

Men nu är datorn på sin plats i mitt knä, vilket är skönt. Sitter & skypar nu med Wilma, & ska käka snart/nu, så bloggar igen om nån sekund, puss & kram!

When nothing goes right, go left.

Gomorron alla läsare! Sitter just nu & gör absolut ingenting. Borde egentligen vara i skolan, men jag drar dit lite senare. Ska iallafall gå & käka en yoghurt nu & ta det lite lugnt. Sen blir det att dra till bussen.

Tänkte bara uppdatera så att ni vet att jag lever åtminstone, puss & kram! (&justja, tipset glömde jag av.. Får bli senare idag istället).


What makes you beautiful



Sitter just nu & skypar med Wilma, men gör annars ingenting. Hade som sagt tänkt lägga ut något tips ikväll, vilket kommer så småningom, måste bara klura ut VAD för tips.

Imorron kommer jag fara tillbaka till "piercingsstudion" för att byta stav. Piercaren sa att om man har haft förut i tungan (vilket jag ju har haft) kan tungan svälla upp JÄTTEmycket, eller inte alls. Hon sa dessutom att ungefär 1/10 slipper ha uppsvälld tunga, & tydligen fick jag bli lite unik ;)

Think, then say



Hej där! Nu är jag hemma från skolan, & har precis tagit på mig mina myskläder. Ska nu sitta & mysa med mitt marsvin & kanske göra någon film, jag vet inte. Hur som helst funderade jag på att göra något tips till senare, men jag undrar vad?
Iallafall, puss & kram!

Nu drar jag snart!



Nu ska jag, om 5 minuter, klä på mig & gå till bussen. Så vi får höras efter att jag slutat skolan, kring 4. Puss & kram så länge!

Life is hard, no one has survived it



Klockan är typ kvart i 10 & jag är så fruktansvärt trött. Blev alldeles slut i hela kroppen igår & somnade kring.. 12 eller 1 på natten, & vaknade 6 på morgonen & mådde verkligen pytonorm, haha.

Nu ikväll funderade jag ganska starkt på att göra en sminkvideo, vilket förmodligen kommer upp alldeles strax då det var någon vid namn Tuva, som undrade på frågestunden om jag kunde göra det. Så det kommer förmodligen upp redan nu ikväll, eller imorgon.

Hål i tungan:)



Förlåt för att jag inte bloggat så mycket. Igårkväll for jag på disco som sög, så jag & Alva drog hem till henne & hade kul istället. Sen idag så har jag varit hos henne hela tiden & hon hade inget internet & jag kan inte vlogga från mobilen av nån anledning. Vi for sen & hål i tungan & for sedan & hämtade mina marsvin från min kompis. Ena döda & det levande.. ;( Så då vet ni varför jag inte bloggat idag :) Över ser ni hur det blev :)
Puss&kram!

Vila i frid min finaste Pumba.

Candy love





Godmorgon på er (eller, jag vakna för en timme sedan). Jag sitter just nu & pratar på skype, medans jag väntar på att mina toblerones ska komma hem. Har blivit så kär i toblerone, blir nog det jag lever på i framtiden. Iallafall så är ingenting planerat idag under dagen, dock senare ikväll blir det att dra iväg på disco med Wilma & Willemo. Det blir super :) Men ingenting annat att säga right now, så puss & kram!

Foto - Birk










Vill ni veta en sak? Eller flera saker? För det första så hittade jag något grejjs på min dator där man stoppar in minneskortet till kameran, så jag kan föra över bilder UTAN sladden! Azum! En till sak är att dessa bilder tog jag här om dagen på en av mina dvärghamstrar Birk. På bilderna där han är grå, så har han rullat sig i sanden. Bilderna är helt oredigerade då jag inte orkade redigera dem.

På söndag blir det hål i tungan!

& jag är så fruktansvärt taggad, men samtidigt så himla rädd! Gud, vill verkligen inte gå igenom läkningstiden EN GÅNG TILL, usch! Men, jag får stå ut. En till sak, läppsmycket har ju kommit :) Har dock ingen bild på det så kan visa er senare. Iallafall så kom jag för typ en halvtimme sedan ut ur duschen. Hade oljat in hela mig samt mitt hår, så nu är huden babymjuk & håret är otroligt fräscht! :) Vi får höras senare om jag gör något inlägg (vilket jag förhoppningsvist gör), puss & kram!

Ta hand om dig själv!



  • Använd alltid värmespray innan du lockar, våfflar eller plattar håret. Jag använder själv värmesprayen "Syoss".

  • Låt helst bli att föna ditt hår med en hårtork efter att du duschat. Har du däremot bråttom kanske du kan göra det (om du inte har möjlighet att duscha tidigare?). Gnugga heller inte håret med handuken då det kan slita mycket. Krama istället ut vattnet med handuken.

  • Använd en skonsam hårinpackning 1-2 gånger i veckan. Vet själv inte vad just min heter. Men den är superbra, dock kan de uppstå allergiska reaktioner av den om man är känslig, då den ej är testad på djur (wihoo)!

  • Undvik att färga håret ofta. Toning är mycket bättre än färgning, men det håller självklart inte lika länge. Undvik också att bleka håret, då det sliter enormt mycket.

  • Duscha aldrig för ofta, då håret tillslut blir väldigt torrt & statiskt. Återfukta isåfall med någon slags spraybalsam.


  • Undvik att använda smink så ofta du kan. Foundation täpper till porer om du har problem med finnar, samtidigt som att mascara sliter på fransarna som gör att du tappar dem lättare. Så låt huden & fransarna få vila med jämna mellanrum.

  • Har du som jag, problem med akne? Använd först & främst en kräm som torkar ut huden samt finnar, & återfukta sedan med en kräm. Använder själv "Acnisyl Cleanser" & uterfuktar med "Acnisyl Cream" :). Kan även rekomendera att luta dig över en ångande kastrull, då ångan öppnat porerna, & sedan rengör du med en kräm. Använd ALDRIG kroppskräm till ansiktet, då det är två olika "hudar", & kroppskrämer är mycket fetare som kan täppa till porer.

  • Ett till tips till dig som har problem med akne, är att använda Jojoba olja, & lägga ner kamomillblommor. :)

  • En ansiktsmask kan vara bra att ha på ansiktet för att antingen djuprengöra, återfukta eller bara ta det lugnt. Har du väldigt torr hud, kan en återfuktande mask vara superbra. Har du mer fet hy, passar en lermask (från till exempel döda havet) bäst.


  • För att friska upp din kropp är det super att smörja in kroppen i olivolja. Forskare har funnit att konsumtion av olivolja minskar risken för cancer, sänker blodtryck (vilket kanske inte är så bra för mig då jag redan har lågt) & fördröjer åldrande av inre organ & vävnadstyper.

  • Är dina fötter torra? Blanda först en blandning med socker & olivolja. Ta sedan ett lugnande fotbad & fila bort död hud. Smörj sedan in fötterna i blandningen & låt värka i ca 2 minuter. Skölj sedan bort det & torka fötterna med en ren handuk. (Efterssom du smörjer fötterna, får du lena händer på köpet!".

  • På somrarna så är det viktigt att du använder någon slags solskyddskräm för att förhindra att du bränner dig (som du kanske vet ökar risken för hudcancer). Det är viktigt att skydda kroppen mot solen.

  • Vad som är riktigt bra för din kropp är att dricka mycket vatten. Helst med några lime eller citron droppar. Det stärker ditt imunförsvar, ger dig bättre hud osv. Ät också välbalanserade & hälsosamma måltider.

_______________________________________________________________________________________

Det var bara det jag hade tänkt ta upp. Kropp, hår & ansikte. Är det några fler tips ni vill ha, som till exempel naglar, eller kanske öron?;) I så fall är det bara att slänga in en liten kommentar. Tyckte det över lät roligt, så nu ska jag gå & skämma bort mig lite, puss & kram!

Outfit



Så såg jag ut idag. Provade locka håret med plattången när jag igår insåg att den metoden faktiskt funkade på mitt äckliga, tunna, släta & dumma hår, helt awesume ju! Dock ville mitt hår inte sammarbeta i morse, så det blev typ bara en & en halv lock -.- Iallafall så ber jag om ursäkt för att jag inte hunnit blogga så mycket idag. Slutade kvart i fyra & satt kvar med Wilma till typ 16.50.. Fast, det var typ två timmar sen, men whatever. ^^

Dessutom valde jag att skriva om "Ta-hand-om-dig-själv" tips, istället för bara håret :) Så det kommer senare!
Puss&kram!

Goodnight!


Med denna bild ville jag bara hälsa alla mina underbara läsare godnatt. Jag hoppas stenhårt på att mitt läppsmycke kommer imorron, & efterssom jag & mina bröder beställde piercingar för över 200 kronor, kommer jag få lösnaglar på köpet, wiho! Iallafall, imorron hade också tänkt komma med lite "Ta-hand-om-ditt-hår" tips, så kolla gärna in det imorron!
Puss&kram allihopa!

vickiiiis

Ni bör alla kolla in DENNA tjejs blogg. Hon är grymt fin, bloggar om det mesta & det är verkligen något som är läsvärt! Så ta en titt! Ni kommer inte ångra er!:)


Tre stycken helt awesome bloggar!







Svaren på frågestunden (Del 3)

Ja, då var den sista delen av frågestunden kommen, & det är bara några få, få frågor :).

Varför började du fota?
- Blev inspirerad av min vän Angelina när hon skaffade sig sin första systemkamera. Så det var nog mest på grund av henne som jag skaffade systemkameran. Annars har jag alltid älskat att knäppa bilder ända sedan jag var liten. Har haft massvis med kameramobiler samt kompaktkamera.

Varför började du hålla på så mycket med hamstrar, vad väckte ditt intresse?
- Allt började väl med att min "kompis" fick en olyckskull med hamstrar. Efterssom jag länge velat ha ett eget djur, började jag tjata på pappa & tillslut gav han med sig. Tog sedan en kull, sen blev det en till osv :)

Följer du din egen stil inom "modet" eller har du någon förebild?
- Jag blir ju inspirerad av andra, men ja, jag följer mitt egna lilla mode. Går bara omkring i det jag själv tycker är snygg.

Har du sett någon kändis i verkligeheten?
- Ja, om Kapten  Röd räknas, men det antar jag väl?



Vad är bodyart?
- Piercingar & tatueringar :)


Vad ska du bli när du blir stor?
- Vill bli typ fotograf eller piercare, plus dvärghamsteruppfödare ^^

Vad har du för bakgrundsbild på datorn?
- Denna :)


Redigering - Cissi, Maja & Wilma.

Kom precis på att jag hade dessa bilder som jag tog på våran skolavslutning i somras. Satte mig ner & redigerade litegrann & tänkte visa upp dem :)






Nothing to say



Hej alla läsare!

Just nu sitter jag som vanligt med mina älskade myskläder. Kom precis hem efter en vanlig torsdags skoldag, där vi hade idrott sista timmen. Gick sedan & hämtade upp mamma på gymmet, & sedan gick vi till en piercingsstudio som heter Aveny Sy. Där mamma skulle pierca näsan. Superfint blev det!

När det var Alla hjärtansdag, var jag så pepp på att ta Alla hjärtansdag bilder, redigera & visa upp. Men typiskt nog så är sladden fortfarande spårlöst försvunnen, & efterssom pappa är i thailand & jag vill helst undvika att tjata på min farbror om nyckeln, så får det nog vara. Ni får nöja er men mina värdelösa cam- & mobilbilder ^^ (Eller gamla bilder som den ovan)

weheartit.com

Help me out, I don´t wanna be here anymore.

Nu har jag halkat över kanten igen, den kanten som jag så duktigt kämpat mig över i tårfyllda ögon & blodig kropp. Att det alltid ska vara så jävla svårt förstår jag inte, att det ska vara så himla svårt att få leva ett lyckligt jävla liv. Varför? Kan någon snäll människa förklara det för mig?



Att alltid tvingas till att känna sig liten & svag. Det är vad min kropp gör, tvingar mig. Tvingar mig att se bra ut, tvinga mig att inte göra saker & ting som får mig att må bra. Istället sjunker jag, lägre & lägre ner på botten, tills jag tillslut ligger där, & inte kan andas. Nerslagen & mosad. Ibland vet jag verkligen inte vart jag ska ta vägen.

Nobody´s home



Med dessa inte vackra bilder, vill jag bara säga att jag har inget att säga, men bloggar ändå. Sitter & pratar med Wilma på skype i värsta myskläderna (åh, känns som om jag har onepiece på mig, mums), annars ingenting. Pratade litegrann med min mamma om piercingar, & själv funderar hon på att ta hål i näsan, plus några till i örat. Hmm.. Hon som ALLTID varit så emot piercingar :P
Aja, puss & kram. (Fattar inte varför folk skriver skumbanan efteråt, rimmar ju inte ens?)

Håller på att beställa en piercing!:D


Efter att mamma varit & pantat åt mig, fick hon ihop lite pengar så jag nu har råd att köpa en läpp piercing! :) Sparar alla andra pengar tills jag åker till Göteborg om ca två veckor, tagga!
Iallafall, denna ovan kommer det att bli, med en innerdiameter på 8mm :)

That´s because I love you



Hej allihopa! Kom nyss hem från skolan (eller för typ två timmar sedan) & vi hade något mobbningstema & slutade därför tidigare. Kom precis in efter att ha varit ute med hunden. Gick ner till Ica för att köpa två cola till brodern min, & själv fick man en toblerone, weey ^^

Stör mig skitmycket på att jag inte hittar den dumma sladden till systemkameran så jag någon gång ska kunna föra över mina älskade bilder. Suck på hög nivå.. -.-

Love

Som alla vet (hoppas jag) är det alla hjärtans dag idag! & jag säger bara; "Glad alla hjärtans dag"!
Själv brukar jag aldrig fira alla hjärtansdag, av någon anledning & det har vi aldrig gjort i våran familj ändå. Men jag hoppas ni har haft en riktigt härligt kärleksdag med varandra!

Kan säga såhär att detta VAR kärlek för mig. Mobba inte hur fan jag ser ut, men jag gick i femman där.
Vila i frid finaste!



Svaren på frågestunden (Del 2)

Vill du tatuera dig när du blir stor?
- Ja! Ska tatuera in massa saker som har med min bortgångna hund att göra.

Kan du börja skriva mer piercingstips?
- Ja, men som vad?

Favoritmat?
- Typ ingen ^^

Favoritdjur?
- Det går verkligen inte att välja! Älskar alla sorters djur!

Favoritfilm?
- Hmm.. Hip Hip Hora, An american crime, thirteen, Jolene osv

Kan du lägga ut en video och visa hur du sminkar dig?
- Vi får se :)

Va memej snart?
- Självklart!

Går det bra med din navelpiercing?
- Superbra :)

Kan du ge mig ditt utséende?
- JA, GÄRNA! Men bara om jag får ditt!

Vad tycker du är det bästa egenskaperna hos en kille?
- Rolig, ärlig, förstående, snygg (helst), snäll, mysig osv.

Sex eller kärlek?
- Kärlek.

Vem står dig närmast bland vänner och familj?
- Wilmape står mig närmst bland vänner, & i familjen.. Vet jag inte.

Hur ska man vara för att vara din kompis?
- Vetinte:$

Bästa tv-program?
- Ser typ aldrig på tv, men How I met your mother, 2½ men, scrubs, simpson & familyguy :)

Kan du börja lägga upp redigeringstips och fototips?
- Det kommer förmodligen! :)

Vilka program redigerar du dina bilder i?
- I Photoscape & gimp :)

Bästa dvärghamstern du haft?
- Ska jag vara lite dum, måste jag nog välja Ganto. Som var den mysigaste dvärgen i hela världshistorien.



Snyggast i onedirection?
- Zane & Harry!

Hur många bloggar har du haft?
- Tvinga mig inte att räkna, de är allt för många..

Vad var Ziggy för ras?
- Han var en Border Collie.



Har du varit utomlands, isåfall vart?
- Frankrike & Norge som sagt :)

Vad heter dina hamstrar och haru en uppfödning?
- HÄR hittar du uppfödningen, & mina hamstrar heter Angie, Ayline, Liebe, Dante, Beatrice & Birk :).

Om du fick välja vem du skulle vara ihop med, vem skulle du då välja av Justin Bieber och Ulrik Munter?
- Ulrik Munther.

Är du kär?
- Ja, tyvärr.

Pojkvän eller flickvän?
-
Nope :)

Oskuld?
- Typ.

Har du några syskon?
- Japp, två bröder :).

Bästa egenskap?
- Kreativ, envis osv..

Sämsta egenskap?
- Envis, ibland. Kan vara dåligt i vissa sammanhang också. Sen säkert nå mer.

Hur många hamstrar har du gentligen haft?
- 1, 2, 3, 4... 15, 16.. Eh, skulle jag räkna med både döda & levande är det tp 21 stycken.

Hur mycket pengar slösar du bort i månaden?
- Allt jag får typ, dvs 800-1000 kronor.

Hur mycket får du i månadspeng?
- Barnbidraget, alltså 1050 :)

Är dina föräldrar skiljda?
-
Ja

Eftersom du gillar musik, spelar du något instrument?
- Nej, men har spelat piano & vill gärna lära mig gitarr.

Några mer piercingar du önskar dig än vad du har nu?
- Industrial!



Behöver piercingstips och fakta om det, något du skulle kunna bidra med?
- Självklart! Typ.

Set fire to the rain



Hej! Jag kom precis hem efter att ha gått omkring lite på stan med mamma. Hon hade tydligen köpt en tröja, mascara & ett par svarta tights som en Alla hjärtans-dag present. Tack mamma! (Även om jag typ aldrig använder tights). Just nu gör jag inte så mycket mer än att sitta & frysa.. & skypa.
Vi får höras, puss & kram!

Svaren på frågestunden (Del 1)

Fick en massa frågor, tack så mycket!
Här kommer svaren, del 1.

Favoritlåt?
- Oj, har jättemånga.. Men typ "Wish you were here" med Avril Lavigne är jättefin.

Justin Bieber VS Onedirection?
- Onedirection om jag ska vara ärlig.

Kan du visa alla dina piercingar?
- Än så länge är det dessa (ska ju ta hål i tungan igen), plus ett "uppe" i örat & sen två i öronsnibben på vardera öra. Dom har jag tyvärr ingen bild på.


Bästa sminktips?
- Gud. Jag vet faktiskt inte, jag som knappt brukar sminka mig.

Bästa fotograferingstips?
- Det viktigaste när man ska börja fotografera är att jobba sig fram i olika vinklar & prova på mycket. Du behöver aldrig vara rädd för att testa! Ha tålamod, alla bilder kan inte bli bra.

Sämsta och bästa med ditt utséende?
- Hmm.. Jag gillar typ ingenting med mitt utséende. Det sämsta är min näsa, haka, panna, läppar & kinder, medans det bästa typ är ögonen då det är dem jag brukar få mest komplimanger för.

Kan du börja lägga upp outfits?
- Självklart! :)

Kan du lägga upp en länk till din hamsteruppfödning?
- HÄR hittar du den :)

Har du brytit något?
- Nej, typ inte, men spricka i handleden har jag fått.

Är du allergisk mot något?
- Nope! :)

Vad är det bästa du vet?
- Det är nog alla vänner, men framförallt mina djur!

Vad är det sämsta du vet?
- Djurplågeri, idioter osv, haha.

Vilket är ditt favoritland?
- Gud, det var svårt. Thailand vill jag jättegärna resa till då pappa reser dit varje år (thailänsk flickvän), & han säger hela tiden att det verkligen är något vi borde uppleva!

Vilken är din favoritstad?
- Vet inte om du menar Sverige eller övriga länder? Iallafall, i Sverige vet jag inte, & New York & Bangkok annars.

Till vilket land/stad vill du åka till?
- Som sagt, Thailand. Men även USA, Frankrike (trots att jag varit där), Kina, Japan osv :) Gärna turkiet också.

Vilka länder har du varit i?
- Frankrike & Norge :) Men då var jag RIKTIGT liten, så kommer typ inte ihåg något.

Kan du visa din tungpiercing som du hade???


Hur många unika läsare har du om dagen ungefär?
- Ehm.. Typ mellan 40-50. Men då måste man ju tänka på att jag bara haft bloggen i typ 3 dagar. :)

Vad är det bästa och sämsta med att blogga?
- Det sämsta är nog alla anonyma kommentarer som säger taskiga saker & vägrar visa vem dem är & det bästa är nog alla underbara läsare & fina kommentarer!

När startade du din första blogg och varför?
- Jag älskar att skriva & har alltid gjort. Tycker ju som sagt också mycket om att fotografera, så en blogg blir prefekt för mig :) Jag startade min första när jag gick i 3an, alltså år 2007 (om jag inte minns fel..)

Hur många är det i din familj?
- Vi är fem stycken, men sen har jag ju låtsas mamma & låtsaspappa samt passa låtsas syskon, så med dom inräktat är vi 11.

Kan du lägga upp bilder på alla dina djur?


Mobil eller dator?
- Mobil, med tanke på att internet & allt finns redan i mobilen ^^

För varmt eller för kallt?
- Tror jag säger för varmt.

Sommar eller vinter?
- SOMMAR FTW!!

Landet eller stan?
- Tror jag väljer landet. Vill helst av allt bo på landet med massa djur. Fast samtidigt vill jag bo i en stor lyxig lägenhet i stan. Hmm..?

Navelpiercing eller tungpiercing?
- Shit.. Ehm, tungpiercing tror jag. Den syns mer & den ger inte lika fult ärr efteråt.

Absoluta favorit sångare/band, om du bara får välja en?
- Avril Lavigne tycker jag är grym. Men jag vet inte..

Om du fick vara vem du ville för en dag, vem skulle du då vara?
- Hmm.. Nån kändis iallafall, eller någon riktig jävla modell. Fast det kanske också är en kändis?

Om du inte skulle hetat Therese, vad skulle du då helst vilja heta?
- Nåt superfint namn som typ Nikkie eller något.

Brinner du för mode?
- Nja, inte direkt. Tycker allt ser så konstigt ut nu för tiden.

Kjol eller klänning?
- Klänning, för det använder jag typ hela tiden på somrarna. ^^

Vem är din förebild inom bloggandet?
- Ingen :)

Vart bor du?
- Det står i min presentation, men jag bor i Västerbotten, Skellefteå :).

Varför tränar du?
- För att få bättre kondis & bygga muskler. Kan säga såhär, jag blir anfådd av att springa upp för trappen, & får ont i armarna av att skriva på tangentbordet...

Kan du börja skriva mer träningstips och så?
- Kan jag säkert, men vet inte.

Kan du börja videoblogga?
- Det är nog det pinsammaste jag vet. Vi får se nån gång ;).

Love it



Min bror har pratat med sin kompis nu som är utbildad piercare, vilket innebär att jag förmodligen kommer få ta hål i tungan nu i veckan, för endast 250 kronor :) I vanliga fall hade det gått på ca 600 kronor, & då hade vi dessutom behövt beställa tid, vilket INTE är en tumme upp då det förmodligen tar ÄNNU längre tid.

Jag är så fruktansvärt taggad. Jag tog mitt hål i tungan förra våren i.. maj/april nån gång. Utan tillåtelse dessutom, vilket inte är okej. Gud vilket liv det blev när dom märkte det.. Fruktansvärt hemskt. Iallafall, jag tog ut det nu september för att ta hål i läppen. Ångrar dock inte läppen, men ångrar att jag tog ut i tungan, då jag nästan inte kommer våga ta om det.. Det gjorde faktiskt MYCKET ondare i tungan än vad det gjorde i läppen & naveln, dessutom läkningstiden i tungan är HEMSKT! Man kan varken prata, äta eller någonting & man läspar som en idiot!

Dock är det så jävla snyggt, så värt är det! :) Det där hemska varar bara i ungefär en vecka, så det är bara att stå ut!

Rest in peace

Hej alla läsare!

Kom precis hem från skolan & nu ska jag & min familj iväg & käka. Skolan var helt störd. Jag blir så himla irriterad på allt & alla ibland & av någon anledning blir jag typ ledsen..? Aja, bitter som jag är får det nog vara.

Pratade även med mamma idag & fick först & främst veta att vi ska & hämta överföringssladden till kameran idag! Men även att nu i veckan (förhoppningsvis) ska jag få ta hål i tungan igen! JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD! Men som en kniv på plåstret, har den underbaraste, mysigaste & den mest folksjuka katten i hela världen, avlidit & lämnat allt.

Tusse, en katt som förfrös öronen & tappade dom, en katt som hamnade i slagsmål & blev utan öga, en katt som hade det sämsta lokalsinnet i världen & gick vilse en miljon gånger, en katt som bröt benet & hoppade alltid på 3 ben när han var ute. Tro mig gott folk, hur mycket jag än försöker förklara, kommer ni ALDRIG förstå hur jävla kelig den katten var & hur mycket han betydde för oss alla.

Vila i frid Tusse!


Only for you

För det första, fortsätt fråga på frågestunden där nere!
& för det andra så borde ni kolla in Wilmas blogg!

I will always love you

Sångerskan & skådespelerskan Whitney Houston avled 2012-02-11, rapporterar cnn.com. Hon var 48 år gammal. Dödsorsaken är inte klar ännu men det har påpekats om att hon hade periodvis drogberoende som inverkade på hennes hälsa & karriär negativt. Hennes låt "I will always love you" från 1990-talet är den bäst säljande singeln hittills med en kvinnlig vokalist. Tack Whitney för de åren du levt & delat med dig av din röst till oss, vila i frid!


GOOGLE TIME


New body makeover!



Jag ÄLSKAR den videon. Efter att ha genomfört alla träningsdelarna i videon har man så ont, men det känns så fruktansvärt bra! Varje gång jag kör benövningarna, börjar mina ben vibrera, & tillslut skakar hela jag, haha.. Men då har ju inte jag så värst mycket muskler heller. Hennes blogg är också min kärlek för den ger väldigt mycket träningstips & så. Lovely! Denna video vet jag inte hur många gånger jag egentligen kört, minst 70miljoner gånger :P

BbyPeach

Hon länkade mig, så jag måste länka tillbaka. Det hon skrev om mig gjorde mig fruktansvärt glad. Kolla in hennes blogg ni med, hon sjunger helt underbart & det är kul läsning! Tack så jättemycket, blev superglad!

Klicka HÄR för att komma till hennes blogg.

What makes you beautiful




Sitter & lyssnar på musik just nu slash sjunger & har precis ätit. Ingen som helst aning om vad jag ska skriva just nu. Kan väl säga att jag har blivit helt förälskad i låten över, & fråga inte varför. ^^

USA



Tror ingen i hela världen förstår hur mycket jag vill ha sånna där shorts.

Pretty little liers.



Hej allihopa!

Vaknade precis, & fy vad jag hatar att vakna såhär sent.. Känns som om jag sover bort hela dagen, trots att jag typ ändå inte brukar göra så mycket på dagarna. Iallafall så hade jag just tänkt följa med mamma på en långpromenad med Scooby (vår hund, han som är på bilden alltså), men det kändes inte värt för jag blev så ledsen för att jag vaknade så sent, hihi.

Iallafall, blir att göra en kopp te nu & inte göra ett skit fram tills typ middagen. Men det kommer säkert komma några inlägg iallafall, så bli inte ledsna för det. (:

By the way, tack för alla fina kommentarer!

I´m in love

Jag är så fruktansvärt svag för rosa eller vita piercingar (eller svarta, men då bara till läppen) & jag vill verkligen ha allihopa, men mina pengar säger NO, NO, NO! Vad tycker ni om dessa? Är de inte snygga!?
Bilderna har jag tagit från piercing.nu. Och om nån av er är piercingsintresserade & söker smycken, rekomenderar jag den sidan. Har själv beställt min piercing där ifrån (den jag använder nu), & det är skitsnabb frakt & dessutom billigt!


Såhär ser min piercing ut. Ignorera att jag är blå på magen. Hade skrivit olika namn, & fick sedan inte bort allt. ^^
& det ser snett ut, jag vet, men det är för att jag står i en ganska konstig ställning, hehe.


Är med & tävlar om bloggtips!

Jag är med HÄR & tävlar om något som kallas "Bloggtips".
Va med du också! För att veta hur det går till, gå in på hennes gulliga blogg!

Stars are the street lights of eternity

Hej allihopa!

Har just sett på melodifestivalen, & ska jag erkänna så var den ända som var bra typ Ulrik Munther? Jag tycker att alla låtar nu förtiden är så konstiga. Ett exempel är låten "Det går så långsamt". En av de sämstaste låtarna jag hört.. Texten hade typ inte ens en mening?
Just nu sitter jag iallafall & skypar med Wilma (skaparen till min bloggdesign, inte själva headern utan designen) & tittar runt på olika bloggar. Mycket trevligt. :)


Redigering - Pussbilder

Nikon D3100 18-55mm

Please, my cellphone battery last longer than your relationship

Hej!
Idag har då jag & halva min familj samt halva min låtsasfamilj varit på bio. Vi såg "Mästerkatten i stövlar", & dessutom i 3D! Det var första gången jag såg i 3D, & fan vilken känsla! Haha.. Nej, men det var jättecoolt när saker & ting typ flög in i mitt face.
Imorron blir det att gå upp tidigt (kring 11.00?) för att fota litegrann. Så imorron kommer det förmodligen ett par vinterbilder! (Kom just på att min överföringssladd inte är här..)
Nu ska jag kanske sätta på någon film & krypa ner under täcket i mina myskläder med en kopp te i handen. Te är min nya kärlek, helt klart!

Ny blogg!

Hej & välkommen!

Therese heter jag & är en13-årig tjej, som är född & uppvuxen i Norrland, Skellefteå. Mina intressen består av sång, skriva, fotografering, djur & bodyart.

Skrivandet har alltid varit en del av mig. Jag började skriva redan som 3 år gammal, & sedan dess har det flytit på. Älskar att skriva berättelser om till exempel tonåringar som har det svårt & så, bara för att det är sådana texter som jag själv tycker är mest intressant. Har fått väldigt mycket beröm över mina texter. Jag har även två faktasider, en om dvärghamstrar & den andra om kaniner.

Jag sjunger väldigt mycket. Mest hemma, men jag tar även sånglektioner på skolan tillsammans med en vän. Har alltid älskat att uppträda framför folk, även fast självförtoendet för det aldrig har legat på topp.

Sen har vi fotograferingen, & där använder jag mig av en Nikon D3100, med två objektiv. Ena på 18-55mm & det andra på 55-200mm. Använder båda två i olika sammanhang, dock börjar mitt 18-55mm objektiv bli lite slitet & så småningom ska jag skaffa in något mer. :)

Jag älskar piercingar & har alltid tyckt det har varit snyggt. Själv har jag en piercing i naveln, en i läppen, två i ena örat & tre stycken i andra. När jag var 12 år, tog jag även hål i tungan som jag nu i höstas tog ut för att ta hål i läppen. Ångrar det som tusan, så det blir att pierca tungan igen inom en snar framtid.

Här hemma bor det 11 djur, varav 10 stycken är mina egna. Familjen har en hund & jag själv har sex dvärghamstrar, två marsvin & två kaniner. Har älskat djur så länge jag kan minnas, & år 2007 skaffade jag mina första egna dvärghamstrar, sedan dess har jag aldrig varit utan & har haft upp mot ca 20 dvärghamstrar sammanlagt under mina 5 år som dvärgägare.

<3

RSS 2.0